Idag startat äventyret!

Nu är de äntligen på väg för att korsa Svalbard

Expeditionen startar 6 april.

Idag kl 09.00 lämnade expeditionsdeltagarna Longyearbyen. De åker först till södra delen av Svalbard för att sedan ta sig norrut igen. Än så länge går allt som det ska. Det har varit bra väder med god sikt.

— It’s so crazy being out here. It really feels like we are on the moon, berättar Kari.

Expeditionens första nattläger blir vid Morsjnevbreen glacier. Detta är så långt söder ut expeditionsdeltagarna vågar ta sig på grund av de oförutsägbara förhållandena. För att inte ta några onödiga risker har expeditionen kontinuerlig kontakt med experter som har koll på läget.

I dag börjar äventyret.
De sista förberedelserna är igång.Kari tar en selfie. De andra deltagarna och tält syns i bakgrunden