Äventyret närmar sig…

Är all utrustning på plats?

Äventyret närmar sig och deltagarna packar inför utmaningen.

Som huvudpartner till expeditionen vill vi självklart vara på plats för att se hur det går med de sista förberedelserna inför det stora äventyret. Mikael Söderman, Sverigechef på Nordic Greeen Energy, har tagit sig till Svalbard för att träffa de fem deltagarna och vara med under de sista dagarna innan avfärd.

Nu närmar sig äventyret på allvar. Nordic Green Energy är på plats i Longyearbyen på Svalbard där de sista förberedelserna väntar. Ännu är det mycket kvar för expeditionsteamet att göra.

Första utmaningen är att få med det drygt 500 kilo tunga bagaget från flygplatsen. Pulkor, segel, skidor, mat, kläder – all den utrustning som kommer behövas under de dryga 20 dagarna i vildmarken.

Den obligatoriska skyltbilden i Longyearbyen.

Klarblå himmel och vindstilla

Utanför flygplatsen hinner vi ta den obligatoriska ’skyltbilden’. När bilden tas skiner Tom, Cecilie, Jörgen, Kari och Lars ikapp med solen som strålar från den klarblå himmlen. Det är ett kanonväder som möter oss på Svalbard! Förutom att det är absolut vindstilla förstås. Men vi hoppas på mer vind när det väl är dags för avfärd.

På kvällen får vi träffa chefen för lokalstyret, Hege Walør Fagertun, för att prata om Longyearbyens möjligheter och utmaningar. Du kommer kunna läsa mer om detta i vår kommande artikel som beskriver klimatförändringarnas inverkan på en stad som Longyearbyen.

Kari Schibevaag, världsmästare i snowkiting.Noggrann planering och fokus på säkerhet är viktigt.